Przepis Tiroler Kaiserschmarrn: Das Original Rezept zum Nachkochen

Przygotowanie: 30 minut
süß
Poziom trudności: mittel
2 porcji

Kaiserschmarrn ist die perfekte Stärkung für lange Skitage. Damit er auch zu Hause gelingt, haben wir ein Video inklusive Schritt-für-Schritt-Anleitung für Sie zusammengestellt. Gutes Gelingen!

Składniki

Ciasto

  • 3 Łyżka stołowa Mąka
  • 1 szczypta Sól
  • 1 Łyżeczka Cukier waniliowy
  • coś Mleko
  • 3 Kawałek Jajka
  • 1 Strzał Rum
  • Masło
  • Sułtanki
  • 1 Łyżka stołowa Cukier

Polewa

  • Smażalnik do śliwek
  • Cukier puder
  • 1 Łyżeczka Cukier waniliowy
  • coś Mleko
  • 3 Kawałek Jajka
  • 1 Strzał Rum
  • Masło
  • Sułtanki
  • 1 Łyżka stołowa Cukier

Przygotowanie


Przygotowanie ciasta

Wymieszaj trzepaczką mąkę, cukier waniliowy, mleko i szczyptę soli. Do gładkiej masy dodać 3 całe jajka i doprawić odrobiną rumu.

Bake Kaiserschmarren

Rozgrzać masło na patelni, dodać ciasto i posypać rodzynkami sułtańskimi. Przy zamkniętej pokrywie usmażyć Schmarrn na patelni z obu stron.

Pokruszyć naleśnik, posypać cukrem i pozostawić do lekkiego skarmelizowania. Podawać Kaiserschmarrn na patelni z pieczonymi śliwkami i cukrem pudrem.

Newsletter Tyrolu

Góry wzywają? Tak jak nasz newsletter!

W naszym cotygodniowym biuletynie ujawniamy najlepsze wskazówki dotyczące wakacji w Tyrolu.