Przepis Do ponownego przyrządzenia: Kaspressknödel

Przygotowanie: 45 minut
pikantne
Poziom trudności: średnia
4 porcji

W Tyrolu po prostu nie da się uniknąć Kaspressknödel. Najtrudniejszą decyzją jest zawsze to, czy chcesz je z zupą czy sałatką.

Składniki

Składniki

  • 300 g Chleb do pierogów
  • 150 g pikantny ser górski
  • 1 Kawałek Cebula
  • 100 g Masło
  • 100 ml Mleko
  • 4 Kawałek Jajka
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • 1/2 Przymierze drobno posiekana natka pietruszki

Przygotowanie


Przygotowanie ciasta

Drobno posiekać cebulę i podsmażyć na maśle. Wymieszać bułkę tartą z tartym serem. Następnie dodać cebulę, mleko, jajka i przyprawy i wszystko dobrze wymieszać. Uformuj masę w pierogi i dociśnij je na płasko.

Upiec pierogi z serem

Smażyć pierogi na patelni na złoty kolor z obu stron i podawać z różnymi sałatkami lub zupą.

Newsletter Tyrolu

Góry wzywają? Tak jak nasz newsletter!

W naszym comiesięcznym biuletynie ujawniamy nasze najlepsze wskazówki dotyczące wakacji w Tyrolu.