Przepis Nuss-Zwieback

Przygotowanie: 40 minut
süß
Poziom trudności: niedrig
0 porcji

Nuss-Zwieback ist nicht nur zu Weihnachten ein Genuss. Die Tiroler Form der „Cantuccini“ schmeckt das ganze Jahr über.

Składniki

Sucharki z orzechami

  • 3 Kawałek Całe jajka
  • 200 g Cukier puder
  • 240 g Mąka pszenna
  • 200 g Sułtanki
  • 500 g Orzechy włoskie (całe, nie starte)

Przygotowanie


Przygotuj sucharki orzechowe

Jajka i cukier ubić na pianę, dodać mąkę. Wymieszać z orzechami i rodzynkami sułtańskimi do uzyskania gęstej masy. Z masy (z pomocą odrobiny wody) uformować kiełbaski na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez około 20 minut.

Pozostawić do ostygnięcia i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Gotowe! Te ciasteczka są pyszne przez cały rok.

Newsletter Tyrolu

Góry wzywają? Tak jak nasz newsletter!

W naszym cotygodniowym biuletynie ujawniamy najlepsze wskazówki dotyczące wakacji w Tyrolu.