Bevor im Herbst die reifen Äpfel den Berg hinunterrollen, schneidet man sie in Scheiben und hüllt sie in Backteig. Ein bisschen Zucker und Zimt darüber und fertig ist der perfekte Imbiss für Naschkatzen.
Aby przygotować ciasto, wymieszaj mąkę, jajka, mleko i cukier w misce do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj szczyptę soli. Jeśli chcesz, dodaj odrobinę rumu do ciasta, aby wchłaniało mniej tłuszczu podczas pieczenia.
Obierz jabłka. W zależności od wielkości, na 4 porcje potrzeba od 3 do 4 jabłek. Pokrój jabłka na plasterki o grubości około 2 cm.
Usunąć gniazda nasienne za pomocą wykrawaczki do ciastek lub jabłek.
Jeśli chcesz przygotować własny cukier cynamonowy bez żadnych innych dodatków, wymieszaj 10 łyżek białego cukru z jedną łyżką mielonego cynamonu.